Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 4 кг капусти білокачанної
- 200 г моркви
- 300 г кислих яблук
- 100 г солі
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Приготування:
- Капусту дрібно шинкуємо. Моркву очищаємо і натираємо на великій тертці.
- Вимиваємо добряче яблука, видаляємо з них серцевину, розрізаємо на скибочки або половинки.
- Капусту змішуємо з морквою і сіллю, перетираємо руками до появи соку. Зберігаємо обов'язково пропорцію з додавання солі (на кожен 1 кг капусти 25 г солі), щоб не була солона капуста.
- Додавши яблука, перемішуємо все разом з капустою.
- Тепер капусту кладемо в посуд для квашення, руками добре ущільнюємо.
- Зверху кладемо вантаж близько 5 кг та залишаємо капусту в в кімнаті приблизно на одну добу.
- Не забуваємо протикати капусту кілька разів на день, щоб випустити повітря.
- Як перестане виділятися газ, переставляємо квашену капусту з яблуками в прохолодне місце.
- Стежимо, щоб квашена капуста була повністю покрита розсолом.
- Пісна квашена капуста з яблуками буде готова через 3-4 дні (залежить від температури зберігання).
Коли квашена капуста з яблуками готова, просто перекладаємо ії у трилітрову банку та зберігаємо у холодильнику.