Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- 50 г вершкового масла
- 2 ст.л. цукру
- 0,4 ст.л. солі
- 1 ст.л. родзинок
- 100 г рису
- 900 г гарбуза
Приготування:
Для приготування цієї корисної каші з гарбуза нам знадобляться: гарбуз, рис, родзинки, цукор, вершкове масло та трішечки солі. Страва виходить дуже смачна, ніжна та ароматна.
Популярні новини зараз
Показати ще
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
- Із гарбуза зрізаємо тверду шкірку. Виймаємо усю волокнисту м’якоть та насіння. Частину гарбуза, що залишилася, промиваємо та нарізаємо кубиками завтовшки приблизно 1 см. Великі шматки гарбуза зручніше нарізати на дрібні, а уже потім очищати.
- Форма шматочків значення не має, кубики не обов’язково повинні бути ідеально рівними. Потім у горщичку гарбуз все равно розвариться.
- Потім заливаємо нарізаний гарбуз водою або молоком. Варимо його до напівготовності, при цьому вміст каструлі повинен зовсім трохи кипіти.
- Якщо гарбуз уже стає м’яким, а всередині зберігає твердість, відкидаємо його на друшляк. Чекаємо декілька хвилин, поки вода стіче.
- Тепер підготуємо рис. Заливаємо крупу холодною водою, перемішуємо. Вода стане мутною. Зливаємо її та повторюємо цю дію ще 2 чи 3 рази. Вода вимиває з крупи дрібний пил, який при нагріванні стає скріплювальним матеріалом. Викладаємо рис до гарбуза. Додаємо до них промиті родзинки (заздалегідь розпарювати його не потрібно), цукор, дрібку солі. Усе ретельно перемішуємо.
- Підготовлену гарбузову масу викладаємо у горщички. Підливаємо води на 1 см над поверхнею. Виделкою робимо декілька отворів у каші, щоб вода краще проникала в неї.
- Тепер кладемо у кожен горщичок шматок вершкового масла. Вегетаріанці замість вершкового масла можуть влити трохи рослинної олії. Також ви можете не додавати масло взагалі, а при подачі заправити кашу вершками, сметаною, медом, посипати подрібненими горіхами.
- Закриваємо щільно горщички кришками. Ставимо їх в холодну духовку та нагріваємо до 180 градусів. Запікаємо кашу протягом 35-40 хвилин. Якщо рис м’який - каша уже готова.