Час підготовки: 20-30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Склад:
- 500 г пшеничного борошна
- 150 мл молока
- 150 мл води
- 3 ст. л. масла
- 7 яєць середнього розміру
- 10 г сухих активних або звичайних дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 100 г вершкового масла
- 350 г сиру сулугуні
- 150 г сиру бринзи
- 1 пучок свіжої зелені для прикраси
Популярні новини зараз
Показати ще
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Приготування:
Для приготування справжніх хачапурі по-аджарськи як в грузинських ресторанах вам не знадобиться робити щось надзвичайно складне. Це рецепт, який досить просто приготувати прямо вдома. Ми будемо використовувати прості, доступні інгредієнти, які ви зможете купити в сусідньому супермаркеті (яйця, молоко, бринза, сулугуні, борошно, вершкове масло тощо).
- Для того щоб приготувати тісто в суху глибоку миску просіваємо борошно, а потім додаємо сухі активні дріжджі. Також можна використовувати звичайні дріжджі, якщо ви їх попередньо замочили у воді на 15 хвилин для активації. Після цього додаємо сіль і цукор.
- Тепер ми змішуємо молоко і воду. Підігріваємо це до кімнатної температури. Далі додаємо цю суміш до сухих компонентів і ретельно перемішуємо. Вимішуємо тісто руками, щоб воно вийшло однорідної консистенції.
- Тепер накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин, щоб воно як слід піднялося.
- Для того щоб приготувати начинку варимо три яйця в круту. Потім яйця, бринзу і сир сулугуні натираємо на крупній тертці і ретельно перемішуємо. Ви можете не солити цю масу, в цьому немає необхідності, оскільки сири і так самі по собі досить солоні.
- Потім додаємо в тісто олію, ретельно все вимішуємо до тих пір, поки не отримаємо однорідну консистенцію. Тепер поділяємо все тісто на чотири рівні частини.
- Розкачуємо його на невеликі овали. Повертаємо всі краї тіста так, щоб вийшов своєрідний "човник".
- Далі заповнюємо отриману "човник" нашої начинкою і викладаємо його на нагріте деко.
- Випікаємо блюдо в духовій шафі близько 10 хвилин при температурі 250 градусів.
- Після цього дістаємо з духовки і вливаємо в човник яйце. Далі відправляємо наш хачапурі назад в духовку десь близько на 3 хвилини.
- На стіл подаємо човники гарячим. Правильно їх їсти треба, відламуючи бортики і вмочуючи їх у яйце.
- Ви також можете зовсім злегка підігріти їх в мікрохвильовій печі, хачапурі будуть чудово поєднуватися. Приємного апетиту!