Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 2 свіжозаморожених скумбрії
- 150 г печериць
- 80 г твердого сиру
- 2 зубчики часнику
- сіль і перець за смаком
- масло для смаження
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Приготування:
Рулети з скумбрії - це відмінна ідея закуски, яка підійде до будь-якого приводу. Подавати таку страву можна і самостійно, і як доповнення до салатів і різних гарнірів. Для приготування рулетиків нам знадобляться: філе скумбрії, гриби, перець і сіль, твердий сир і часник. У якості начинки ви можете використовувати і інші інгредієнти за вашим смаком. Приступимо.
- Для початку ми добре промиваємо рибу під проточною водою, а потім обтираем паперовим рушником.
- Для приготування рулетів краще підходить скумбрія невеликих розмірів. Можна використовувати свіжу або морожену.
- Тепер розрізаємо кожну рибину по хребту і акуратно знімаємо філе з кожного боку хребта скумбрії.
- Біля хвоста відрізаємо філе ножем. Плавці теж відрізаємо разом з кістками з допомогою ножа.
- Якщо у риби залишаться кістки виймаємо їх руками. До цього кроку потрібно підійти з особливою ретельністю, адже в рибі не повинно залишитися кісток в цілях безпеки.
- Готове філе скумбрії солимо.
- Після цього свіжі гриби натираємо на крупній тертці і смажимо спочатку на сухій сковорідці а потім коли випарується волога, додаємо трохи олії і печемо ще протягом 3-5 хвилин.
- Твердий сир натираємо на крупній тертці.
- Тепер змішуємо разом обсмажені гриби і тертий сир, додаємо видавлений через прес часник.
- Солимо і перчимо начинку, її добре перемішуємо.
- Далі кладемо філе скумбрії шкіркою вниз, а зверху викладаємо начинку. Близько біля голови начинку не кладемо, щоб вона не випадала при загортанні в рулет.
- Починаємо скручувати наш рулет з хвоста, так згорнути потрібно 4 рулету.
- Форму для запікання змащуємо маслом і ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 градусів. Запікаємо рулети протягом приблизно 25 хвилин, потім виймаємо і залишаємо трохи охолонути. Після цього рибні рулетики з грибами можна подавати. Приємного апетиту!