Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 60 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
- 1 кг м'якоті свинини
- 1 яйце
- 1 морква
- 1 ріпчаста цибуля
- 250 г грибів
- 150 г сиру
- 2-3 огірка
- 1 ст. л. сметани
- 200 г томатного соусу
- сіль і спеції за смаком
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Приготування:
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачний традиційний український рецепт свинини. Ця страва легко готується вдома, має приємний смак та виходить дуже соковитою.
- Для приготування свинини по-полтавськи нам знадобиться: свинина, морква, цибуля, гриби, сир, огірки тощо.
- Для початку ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Розігріваємо в сковороді рослинну олію і обсмажуємо на ній цибулю до золотистого кольору.
- Гриби можна використовувати будь-які, але краще за все підійдуть печериці, вони досить економічні і швидко готуються. Промиваємо гриби під холодною водою і нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо на сковороду з цибулею і смажимо все разом, поки з грибів не випарується зайва рідина.
- Тепер чистимо моркву і нарізаємо її брусками, до речі, замість моркви можна так само використовувати гарбуз, він теж дуже добре поєднується з м'ясом. Додаємо моркву до решти інгредієнтів і обсмажуємо до м'якості.
- Солоні огірки так само нарізаємо брусками і викладаємо на сковороду, додаємо спеції і смажимо все буквально одну хвилину.
- Яйце розбиваємо в миску, додаємо сметану і ретельно перемішуємо, потім викладаємо тертий на крупній тертці сир і ще раз перемішуємо.
- Свинину нарізаємо на порційні шматки і трохи відбиваємо, потім солимо і посипаємо чорним перцем. Змащуємо деко невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо на неї м'ясо.
- На кожен шматочок свинини викладаємо обсмажені овочі з грибами, потім викладаємо томатний соус, а на нього суміш з яйця, сметани і сиру. Розміщуємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо приблизно протягом 40-45 хвилин. Після закінчення часу, коли м'ясо покриється рум'яною скоринкою, виймаємо його з духовки і викладаємо на блюдо. Прикрашаємо свинину по-полтавськи свіжою зеленню і овочами і подаємо до столу. Смачного!