Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 250 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 250 г родзинок
- 1 кг борошна
- 450 мг молока
- 7 яєць
- 50 г сухих дріжджів
- 250 г вершкового масла
- 250 г цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1/2 ч. л. солі
Популярні новини зараз
Показати ще
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Приготування:
Готуємося до свята разом. Сьогодні ми покажемо вам найсмачніший і улюблений усіма рецепт класичної паски, без якої важко уявити свято. Для приготування святкової паски нам буде потрібно: борошно, молоко, родзинки, яйця, дріжджі, вершкове масло, цукор, сіль. Приступимо.
- Для початку гріємо молоко, додаємо дріжджі і половину борошна, розмішуємо до отримання однорідної маси. Накривши рушником, ставимо у тепле місце.
- Далі розділяємо білки і жовтки. До жовтків додаємо та перетираємо два види цукру, а до білків — сіль, збиваємо до утворення піни.
- Коли опара збільшилася вдвічі, спочатку вливаємо жовтки з цукром і перемішуємо. Далі — змішуємо з розм'якшеним маслом. Наступні — білки з сіллю. Утворену масу добре перемішуємо.
- Додаємо залишки борошна і починаємо місити тісто. Воно виходить м'яким і не прилипає до рук. Залишаємо накрите тісто на 30 хвилин в теплому місці.
- На 20 хвилин замочуємо родзинки і, злив з нього воду, додаємо в тісто. Перемішуємо.
- Формочки змащуємо маслом. Викладаємо тісто на 1/3 висоти і залишаємо підніматися.
- Розігріваємо духовку, випікаємо 35–40 хвилин при 180 градусах.
- Виймаємо і прикрашаємо. Приємного апетиту!