Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
300 мл молока
Популярні новини зараз
Показати ще
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
1 цибулина
100 г сала
200 г сметани
150 г кукурудзяної крупи
150 г бринзи
Приготування:
Цього разу ми покажемо вам рецепт дуже цікавої страви. Сьогодні ми будемо готувати традиційну гуцульську страву - банош. Банош - це густий суп зі сметани, яку зазвичай подають разом з цибулею, шкварками і грибами. Приготувати його можна легко, використовуючи доступні інгредієнти. Вам знадобиться: бринза, молоко, сало, цибулю, кукурудзяна крупа і сметана. Приступимо.
- В першу чергу сало нарізаємо кубиками й викладаємо на сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні, ретельно помішуючи.
- Потім готові шкварки викладаємо на тарілку, жир залишаємо в сковороді.
- Тепер цибулю нарізаємо кубиками і кладемо на сковороду зі свинячим жиром. Обсмажуємо до золотистого кольору.
- Змішуємо разом сметану і молоко і доводимо до кипіння.
- Промиваємо кукурудзяну крупу. Заливаємо її холодною водою і зливаємо. Тепер додаємо крупи в молоко невеликими порціями. Перемішуємо, щоб не було грудочок.
- Зменшуємо вогонь до маленького і варимо, поки крупа не загусне.
- Варимо 10-20 хвилин до готовності, постійно помішуючи.
- Додаємо в готову кашу цибулю і шкварки і подаємо. Приємного апетиту!