Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- Для тіста:
- 1 склянку води
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 2 ст. л. масла
- 2-3 склянки борошна
- Для начинки:
- 6-8 шт. картоплі
- 500 р грибів (на ваш смак)
- 3 цибулини
- сіль і перець за смаком
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Приготування:
Під час Великого посту часто не вистачає фантазії і ідей для цікавих рецептів. Ми пропонуємо вам доаолнить своє щоденне пісне і не звичайне меню ці приголомшливим рецептів вареників з картоплею та грибами. Вони легко готуються, виходять дуже смачними. Що може бути краще ніж домашні вареники?
Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти: картопля, гриби, цибуля, вода, сіль, борошно, олія. Присупим.
- Для тіста розводимо холодну воду з сіллю, цукром і маслом, додаємо 1 склянку просіяного борошна, і доводимо до кипіння. Вимішуємо тісто ложкою.
- Коли воно охолоне до теплого, поступово додаємо борошно і вимішуємо до потрібної, звичайної консистенції тісто. Залишаємо його на столі, прикривши серветкою або тарілкою, щоб воно дозріло хвилин на 30.
- У цей час можна приступити до приготування начинки. Картоплю миємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Зливаємо воду, але не виливаємо її. Товчемо картоплю в пюре.
- На сковороді розігріваємо 3-4 ст. ложки олії, викладаємо 2 головки ріпчастої цибулі, нарізаного четвертинками. Смажимо хвилин 5 і додаємо гриби.
- Смажимо гриби з цибулею до готовності грибів, солимо і перчимо в кінці приготування по своєму смаку.
- Викладаємо гриби в картопляне пюре і перемішуємо. Якщо начинка здасться вам густий, підлийте трохи картопляного відвару і перемішайте. Начинку трохи охолоджуємо.
- Тепер з шматочка тіста можна зробити ковбаску і нарізати її на невеликі шматочки. Можна ковбаску і не робити, а просто відривати шматочки тіста від великого шматка, робити кульки і розкочувати їх качалкою в коржик. Товщину і діаметр її визначте самостійно.
- У центр кожної коржі кладемо начинку і заліплюємо краю, надаючи напівкруглу форму.
- Готові вареники краще викладати на стіл або деко, посипаний борошном. Тоді вони не прилипнуть і легко зніметься.
- Варимо вареники як вам зручно і подаємо. Приємного апетиту!