Час приготування: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- тісто
- 5 шт. картоплі
- 0,5 л води
- 40 г свіжих дріжджів
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 800-1000 г борошна
- для начинки:
- качан капусти
- 1 морква
- 1 склянку води
- 4 ст. л. оцту
- сіль і перець за смаком
Популярні новини зараз
Показати ще
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Приготування:
- Цього разу ми покажемо вам як смачно приготувати пиріжки, які підійдуть під час Великого посту. Такий рецепт готується дуже легко і відмінно різноманітить ваше повсякденне меню під час посту.
- Для приготування пиріжків з капустою нам знадобляться такі інгредієнти: морква, капуста, оцет, вода, борошно, картопля, цукор, дріжджі. Приступимо.
- Для начинки дрібно шаткуємо капусту, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо кубиками.
- Все добре перемішуємо і відправляємо на сковорідку.
- Додаємо оцет і заливаємо водою і ставимо гаситися під кришкою. Через 15 хвилин додаємо трохи олії, сіль, чорний мелений перець, все добре перемішуємо і тушкуємо ще поки не випарується вся волога.
- Для тіста картоплю чистимо, ріжемо на 4 частини, заливаємо 0,5 літра води, додаємо чайну ложку солі і варимо до готовності, як звичайне пюре.
- Разом з водою розминаємо картоплю і ставимо охолоджуватися.
- Поки картопля остигає готуємо дріжджі - 40 грам свіжих дріжджів засипаємо 2 ст. л. цукру і добре подрібнюємо.
- Коли картопля буде не гаряче 40 градусів додаємо дріжджі і перемішуємо.
- Просіваємо борошно, додаємо картоплю. Перемішуємо ложкою і поступово додаємо борошно. Вимішувати до тих пір, поки тісто перестане прилипати до рук.
- Тісто кладемо у велику миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
- З готового тіста формуємо пиріжки з начинкою, даємо полежати хвилин 5 і відправляємо на гарячу сковорідку з олією. Приємного апетиту!