Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

1 кг картоплі

1 банка оливок

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

1 пучок петрушки

листя салату

1 зубчик часнику

1 ст.л. гірчиці

2 ст.л. винного оцту

олія нерафінована

сіль та перець за смаком

Приготування:

1. Картоплю добре миємо, кладемо в каструлю, заливаємо киплячою водою, доводимо до кипіння.

2. Солимо, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і варимо поки картопля не стане м’якою, але ще не буде розсипатись (приблизно 15-20 хвилин).

3. Часник, оцет, петрушку, гірчицю і 2 ст.л. соку з банки в оливками збиваємо в блендері. Продовжуючи збивати додаємо олію.

4. Коли картопля буде готова, зливаємо воду, очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками.

5. Кладемо на тарілку, поливаємо олією. Нарізаємо оливки і додаємо розірвані руками листя салату. Змішуємо картоплю, оливки, листя салату, поливаємо соусом і перемішуємо.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт пісного морквяного пряника.