Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
1 склянка борошна
14 яєць
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
3,5 склянки цукру
3 ст.л. желатину
1 скланка молока
250 г вершкового масла
1 щіпка ваніліну
0,5 склянки води
5 ст.л. какао
Приготування:
1. Для тіста збиваємо яйця з цукром і додаємо борошно. Все добре перемішуємо. Отриману суміш ділимо на 2 частини і випікаємо 2 тонких коржа.
2. У вогнестійкій посудині змішуємо склянку цукру з ложкою борошна, потім додаємо жовтки і ретельно перемішуємо. Вливаємо молоко, знову розмішуємо і доводимо суміш до кипіння.
3. Потім додаємо масло, ванілін і збиваємо міксером.
4. В окремому посуді збиваємо міксером охолоджені білки зі склянкою цукру. Нагріваємо желатин, проціджуємо і додаємо в суміш. Добре розмішуємо.
5. Дві масси поєднуємо у великій посуді і збиваємо міксером.
6. На дно форми кладемо перший корж, потім виливаємо густий крем, зверху накриваємо другим коржем.
7. Коли торт повністю застигне дістаємо з холодильника і виймаємо з форми.
8. Для шоколадної глазурі змішуємо 3-4 ст.л. молока, 5 ст.л. какао, півсклянки цукру і 50 г вершкового масла і доводимо все до кипіння.
9. Верхній шар змащуємо шоколадною глазур'ю. Прикрашаємо кокосовою стружкою.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт дієтичних млинців з печінкою.