Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

1 склянка борошна

14 яєць

Популярні новини зараз

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Показати ще

3,5 склянки цукру

3 ст.л. желатину

1 скланка молока

250 г вершкового масла

1 щіпка ваніліну

0,5 склянки води

5 ст.л. какао

Приготування:

1. Для тіста збиваємо яйця з цукром і додаємо борошно. Все добре перемішуємо. Отриману суміш ділимо на 2 частини і випікаємо 2 тонких коржа.

2. У вогнестійкій посудині змішуємо склянку цукру з ложкою борошна, потім додаємо жовтки і ретельно перемішуємо. Вливаємо молоко, знову розмішуємо і доводимо суміш до кипіння.

3. Потім додаємо масло, ванілін і збиваємо міксером.

4. В окремому посуді збиваємо міксером охолоджені білки зі склянкою цукру. Нагріваємо желатин, проціджуємо і додаємо в суміш. Добре розмішуємо.

5. Дві масси поєднуємо у великій посуді і збиваємо міксером.

6. На дно форми кладемо перший корж, потім виливаємо густий крем, зверху накриваємо другим коржем.

7. Коли торт повністю застигне дістаємо з холодильника і виймаємо з форми.

8. Для шоколадної глазурі змішуємо 3-4 ст.л. молока, 5 ст.л. какао, півсклянки цукру і 50 г вершкового масла і доводимо все до кипіння.

9. Верхній шар змащуємо шоколадною глазур'ю. Прикрашаємо кокосовою стружкою.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт дієтичних млинців з печінкою.