Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
1 велике яблуко
жменя родзинок
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
200 мл соку
50 мл олії
90 г цукру
200-250 г борошна
1 ч.л. соди
сіль на кінчику ножа
ванілін за смаком
Приготування:
1. Яблуко очищуємо від шкірки, нарізаємо кубиками.
2. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Зливаємо воду і розкладаємо на паперовому рушникові.
3. Змішуємо борошно, цукор і ванілін. Соду гасимо оцтом або лимонним соком.
4. Окремо змішуємо фруктовий сік, гашену соду і олію. Перемішуємо і виливаємо в борошно, додаємо яблуко та родзинки. Добре перемішуємо.
5. Застеляємо форму для випічки пергаментом, і ложкою викладаємо тісто.
6. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо 15-20 хвилин до готовності.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт вінегрета з квашеною капустою.