Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
250 г волоських горіхів
Гороскоп на сьогодні, 17 червня для всіх знаків Зодіаку: остерігайтесь виликих витрат та приділіть увагу стосункам
Гороскоп на тиждень 16-22 червня для всіх знаків Зодіаку: розчарування Риб, "відправка" Стрільців та образи Раків
"Холодний душ" від ПриватБанку: українцям масово блокують доступ до грошей - є лише кілька днів
Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС
175 г борошна
1 ч. л. розпушувача
125 г вершкового масла
75 г меду
2 ст. л. цукру
2 яйця
1,5 ч. л. цедри апельсина
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 175 градусів. Змащуємо вершковим маслом і посипаємо круглу форму борошном.
2. Викладаємо горіхи на деко і ставимо в розігріту духовку на 6 хвилин. Подрібнюємо горіхи в кухонному комбайні з половиною борошна. Далі змішуємо мелені горіхи з борошном, розпушувачем і дрібкою солі.
3. У великій мисці збиваємо масло з медом і цукром до світлої маси, близько 3 хвилин. У маленькій мисці збиваємо яйця з апельсиновою цедрою. Додаємо в олійну суміш. Додаємо сухі інгредієнти і перемішуємо.
4. Тісто викладаємо в підготовлену форму і вирівнюємо. Випікаємо протягом 30-35 хвилин. Поки кекс печеться, обсмажуємо 6-8 половинок волоських горіхів в духовці на противені 8 хвилин. Додаємо 1 ст. л. меду і перемішуємо.
5. Охолоджуємо кекс у формі 5 хвилин, потім витягаємо з форми і охолоджуємо на решітці. Прикрашаємо кекс горіхами.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт овочевих чіпсів.