Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
250 г волоських горіхів
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
175 г борошна
1 ч. л. розпушувача
125 г вершкового масла
75 г меду
2 ст. л. цукру
2 яйця
1,5 ч. л. цедри апельсина
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 175 градусів. Змащуємо вершковим маслом і посипаємо круглу форму борошном.
2. Викладаємо горіхи на деко і ставимо в розігріту духовку на 6 хвилин. Подрібнюємо горіхи в кухонному комбайні з половиною борошна. Далі змішуємо мелені горіхи з борошном, розпушувачем і дрібкою солі.
3. У великій мисці збиваємо масло з медом і цукром до світлої маси, близько 3 хвилин. У маленькій мисці збиваємо яйця з апельсиновою цедрою. Додаємо в олійну суміш. Додаємо сухі інгредієнти і перемішуємо.
4. Тісто викладаємо в підготовлену форму і вирівнюємо. Випікаємо протягом 30-35 хвилин. Поки кекс печеться, обсмажуємо 6-8 половинок волоських горіхів в духовці на противені 8 хвилин. Додаємо 1 ст. л. меду і перемішуємо.
5. Охолоджуємо кекс у формі 5 хвилин, потім витягаємо з форми і охолоджуємо на решітці. Прикрашаємо кекс горіхами.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт овочевих чіпсів.