Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 10
Інгредієнти:
500 г темного шоколаду
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
6 яєць
2 ст. л. бренді
165 г товчених волоських горіхів
250 мл збитих вершків
цукрова пудра за смаком
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 150 градусів. Змащуємо маслом круглу форму для пирога і застеляємо дно папером для випічки. Шоколад кладемо в невелику каструлю і ставимо на водяну баню. Розтоплюємо шоколад.
2. Розбиваємо яйця у велику миску і додаємо бренді. Ставимо на водяну баню. Збиваємо суміш міксером на високій швидкості 7 хвилин до легкої консистенції. Знімаємо з вогню.
3. Металевою ложкою швидко вмішуємо розтоплений шоколад і горіхи в яєчну суміш. Добре перемішуємо. Додаємо збиті вершки і переливаємо у форму. Ставимо форму на деко і наливаємо гарячу воду, щоб вона закривала половину форми. Випікаємо 1 годину. Виймаємо пиріг з духовки і охолоджуємо. Накриваємо плівкою і сатвим в холодильник на всю ніч.
4. Пиріг кладемо на блюдо, видаляємо папір і нарізаємо шматочками. Посипаємо цукровою пудрою і подаємо з вершками.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт супу з нуту і брокколі.