Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

300 г круглого рису

Популярні новини зараз

Військові квитки старого зразка: що буде, якщо не замінити

Замість притулку – депортація: українцям у Чехії зачиняють двері

З 1 травня на заправках буде нове паливо: у баки заливатимуть дивну "бовтанку"

Вимоги до стажу зменшили вдвічі: хто вийде на пенсію раніше

Показати ще

200 г цукіні

50 г зеленої цибулі

1 морквина

1 червоний стручковий перець

½ ч. л. імбиру

6 шт. грибів

2 зубчики часнику

4 ст. л. соєвого соусу

0,4 склянки кунжутного масла

1 яйце

Приготування:

1. Варимо рис до готовності, обсушуємо і перекладаємо в глибоку тарілку. Прибираємо в холодильник. Моркву натираємо соломкою, гриби - тонкими скибочками. Подрібнюємо чилі.

2. Цукіні нарізаємо кубиками, подрібнюємо часник і цибулю. Імбир натираємо на дрібній тертці.

3. Добре розігріваємо вок, вливаємо туди чверть склянки кунжутного масла. Кидаємо в гаряче масло часник, імбир і дрібно нарізаний перець чилі. Смажимо 1 хвилину.

4. Додаємо моркву, смажимо ще одну хвилину. Потім до цієї суміші додаємо цукіні і гриби, помішуючи.

5. Смажимо овочі ще пару хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою.

6. До овочів додаємо холодний рис, перемішуємо і прогріваємо суміш 1-2 хвилини.

7. Розбиваємо в невелику миску яйце, додаємо соєвий соус і добре збиваємо виделкою. Цю суміш виливаємо в вок і перемішуємо з овочами та рисом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сирної запіканки з ягідним сиропом.