Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 5 годин
Порції: 4
Інгредієнти:
1 кг борошна
Хотіли допомогти, але опиняться в армії: ТЦК наказали мобілізувати всіх добровольців із груп ППО
Викликають на "підмогу" навіть СБУ: в Україні посилили мобілізацію – забирають усіх
Торкнеться мешканців 9 областей: пенсіонери отримають пристойні доплати до пенсій
Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС
300 мл молока
150 г цукру
3 яєчних жовтка
70 г дріжджів
щіпка солі
70 г вершкового масла
400 г грибів
70 мл рослинного масла
1 головка цибулі
2 яйця
½ пучка зеленого цибулі
перець за смаком
Приготування:
1. Дріжджі розчиняємо в теплому молоці, додаємо 50 г цукру, половину борошна, перемішуємо і ставимо підходити на 3 години.
2. Жовтки розтираємо з цукром. Додаємо в опару. Розчиняємо сіль у невеликій кількості води, додаємо туди ж. Розм'якшуємо вершкове масло, змішуємо з опарою і додаємо рослинне масло, після чого додаємо борошно і замішуємо тісто. Залишаємо ще на годину.
3. Для начинки шаткуємо гриби, цибулю, обсмажуємо на олії, солимо, перчимо. Яйця варимо круто, очищаємо, дрібно нарізаємо і додаємо до грибів. Начинку перемішуємо і охолоджуємо.
4. З тіста ліпимо пиріжки і викладаємо їх на деко на пергамент швом вниз. Ставимо підійти на 10-15 хвилин. Перед випічкою змащуємо яйцем, збиваємо з ложкою молока або вершків. Розігріваємо духовку до 180 граудсов і випікаємо до золотистого кольору.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт морквяного супу з мандаринами.