Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
250 г фініків
Доведеться сидіти на хлібі і воді: основні продукти харчування в Україні різко здорожчають восени - що найбільше
"Холодний душ" від ПриватБанку: українцям масово блокують доступ до грошей - є лише кілька днів
В Україні зростуть пенсії та зарплати: коли та наскільки
Мобілізація 60+: як будуть призивати до армії дідусів
100 г вершкового масла
4 ст. л. цукру
1 ч. л. соди
200 г борошна
3 яйця
1 ст. л. розпушувача
2 ст. л. натурального йогурту
2 ст. л. какао
2 ч. л. кориці
Приготування:
1. Фініки кладемо в каструлю, додаємо соду і 200 мл киплячої води, залишаємо на 2 хвилини і виливаємо воду. Подрібнюємо фініки до стану густої пасти в блендері. Збиваємо масло і цукор, додаємо яйця, борошно, корицю, какао і все перемішуємо. Потім додаємо йогурт, розпушувач і подрібнені фініки.
2. Розігріваємо духовку до 180 градусів, викладаємо тісто у форму і випікаємо протягом 35 хвилин.
3. Для шоколданого соусу змішуємо 100 мл рослинного масла, 6 ст. л. цукру, 3 ст. л. какао і варимо суміш на повільному вогні до загусання.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт швидкого кавового пирога.