Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
250 г борошна
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
125 г вершкового масла
50 мл води
1 яєчний жовток
1 ст. л. солі
2 ст. л. маку
400 г філе лосося
300 г броколі
½ лимона
300 г сметани
200 г сиру рікотта
5 стебел кропу
4 яйця
Приготування:
1. Розчиняємо сіль у воді. У миску просіваємо борошно, додаємо мак. Додаємо масло і жовток, вливаємо солону воду і вимішуємо однорідне тісто. Якщо туге тісто додаємо ще трохи води. Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.
2. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Розкачуємо тісто тонким шаром і перекладаємо у форму для торта з високими бортиками. Накриваємо папером для випічки і зверху насипаємо сухий горох або квасолю і випікаємо 10-15 хвилин. Виймаємо форму з тістом з духовки, видаляємо папір з горохом і випікаємо основу для пирога ще 10-15 хвилин.
3. Брокколі вимиваємо, обсушуємо, розбиваємо на суцвіття і готуємо в киплячій воді приблизно 3 хвилини. Філе лосося нарізаємо шматочками.
4. Яйця розбиваємо зі сметаною і рікоттою, додаємо цедру і сік половини лимона, додаємо подрібнений кріп, солимо і перчимо.
5. На основу для пирога кладемо рибу і брокколі. Заливаємо начинку сметанною масою і випікаємо 40-45 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сирного пирога.