Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 3 години 30 хвилин
Порції: 12
Інгредієнти:
450 г темного шоколаду
Росія знову била "Кинджалами" та "Калібрами" по енергетиці та цивільних. Жахливі наслідки на Харківщині, Тернопільщині та Львівщині
Відключення світла і сильні морози: як будуть діяти графіки
Життя без графіків: в яких областях не вимикатимуть світло та чому
Стануть непридатними: лічильники електроенергії доведеться замінити
160 г вершкового масла
60 г гіркого шоколаду
2 ч. л. розчинної кави
3 склянки цукру
340 г згущеного молока
65 г волоських горіхів
1 ст. л. ванільного екстракту
Приготування:
1. Вистилаємо фольгою прямокутну форму. Змішуємо в мисці подрібнений темний шоколад, вершкове масло, гіркий шоколад і каву.
2. У каструлі змішуємо згущене молоко і цукор, доводимо до кипіння на середньому вогні і перемішуємо, поки цукор не розчинеться. Варимо, поки температура не досягне 212 градусів, постійно помішуючи, близько 10 хвилин. Швидко вливаємо суміш в шоколадну масу і перемішуємо до однорідності. Потім додаємо ваніль і злегка подрібнені горіхи.
3. Викладаємо масу у форму рівним шаром і ставимо в холодильник не закриваючи на 3 години.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт томатного супу з копченими ковбасками.