Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 3 години 30 хвилин

Порції: 12

Інгредієнти:

450 г темного шоколаду

Популярні новини зараз

Українці працюватимуть до глибокої старості: у Мінсоці готують нововведення

Гороскоп на тиждень 7-13 квітня для всіх знаків Зодіаку: Тільцям не позіхати, Дівам зібратися, Стрільцям ризикнути

Гороскоп на сьогодні 6 квітня готує багато сюрпризів: увага, сварки та гроші

"Доставка до ТЦК ще швидше...": експерт відповів, що загрожує школам, лікарням та медичним центрам в Україні

Показати ще

160 г вершкового масла

60 г гіркого шоколаду

2 ч. л. розчинної кави

3 склянки цукру

340 г згущеного молока

65 г волоських горіхів

1 ст. л. ванільного екстракту

Приготування:

1. Вистилаємо фольгою прямокутну форму. Змішуємо в мисці подрібнений темний шоколад, вершкове масло, гіркий шоколад і каву.

2. У каструлі змішуємо згущене молоко і цукор, доводимо до кипіння на середньому вогні і перемішуємо, поки цукор не розчинеться. Варимо, поки температура не досягне 212 градусів, постійно помішуючи, близько 10 хвилин. Швидко вливаємо суміш в шоколадну масу і перемішуємо до однорідності. Потім додаємо ваніль і злегка подрібнені горіхи.

3. Викладаємо масу у форму рівним шаром і ставимо в холодильник не закриваючи на 3 години.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт томатного супу з копченими ковбасками.