Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 3 години 30 хвилин

Порції: 12

Інгредієнти:

450 г темного шоколаду

Популярні новини зараз

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

160 г вершкового масла

60 г гіркого шоколаду

2 ч. л. розчинної кави

3 склянки цукру

340 г згущеного молока

65 г волоських горіхів

1 ст. л. ванільного екстракту

Приготування:

1. Вистилаємо фольгою прямокутну форму. Змішуємо в мисці подрібнений темний шоколад, вершкове масло, гіркий шоколад і каву.

2. У каструлі змішуємо згущене молоко і цукор, доводимо до кипіння на середньому вогні і перемішуємо, поки цукор не розчинеться. Варимо, поки температура не досягне 212 градусів, постійно помішуючи, близько 10 хвилин. Швидко вливаємо суміш в шоколадну масу і перемішуємо до однорідності. Потім додаємо ваніль і злегка подрібнені горіхи.

3. Викладаємо масу у форму рівним шаром і ставимо в холодильник не закриваючи на 3 години.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт томатного супу з копченими ковбасками.