Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 3 години 30 хвилин
Порції: 12
Інгредієнти:
450 г темного шоколаду
Українці працюватимуть до глибокої старості: у Мінсоці готують нововведення
Гороскоп на тиждень 7-13 квітня для всіх знаків Зодіаку: Тільцям не позіхати, Дівам зібратися, Стрільцям ризикнути
Гороскоп на сьогодні 6 квітня готує багато сюрпризів: увага, сварки та гроші
"Доставка до ТЦК ще швидше...": експерт відповів, що загрожує школам, лікарням та медичним центрам в Україні
160 г вершкового масла
60 г гіркого шоколаду
2 ч. л. розчинної кави
3 склянки цукру
340 г згущеного молока
65 г волоських горіхів
1 ст. л. ванільного екстракту
Приготування:
1. Вистилаємо фольгою прямокутну форму. Змішуємо в мисці подрібнений темний шоколад, вершкове масло, гіркий шоколад і каву.
2. У каструлі змішуємо згущене молоко і цукор, доводимо до кипіння на середньому вогні і перемішуємо, поки цукор не розчинеться. Варимо, поки температура не досягне 212 градусів, постійно помішуючи, близько 10 хвилин. Швидко вливаємо суміш в шоколадну масу і перемішуємо до однорідності. Потім додаємо ваніль і злегка подрібнені горіхи.
3. Викладаємо масу у форму рівним шаром і ставимо в холодильник не закриваючи на 3 години.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт томатного супу з копченими ковбасками.