Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
25 г сушених білих грибів
Заброньованим почнуть розсилати повістки: хто втратить захист від мобілізації за лічені дні - перелік
Заборони Великодня-2025: як не порушити святість свята 20 квітня
На межі виживання кожен третій пенсіонер: які результати дала індексація
Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+
3 курячі грудки на кістки
1 головка цибулі
1 стебло селери
1 морквина
1 лавровий лист
6 шт. чорного перцю горошком
2 стебла чебрецю
100 мл вершкового масла
200 мл вершків
20 г зелені
400 г цибулі-шалот
½ ст. л. цукру
сіль і перець за смаком
Приготування:
1. Гриби ламаємо на шматочки і замочуємо в холодній воді на 40 хвилин.
2. Кип'ятимо в 5-ти літровій каструлі 2 л води разом з селерою, цибулею, морквою, горошком чорного перцю, лавровим листом і чебрецем. Варимо в цьому бульйоні грудки протягом 20 хвилин. Бульйон проціджуємо. Зливаємо воду з грибів, кладемо гриби в бульйон і варимо на повільному вогні 30 хвилин. Потім додаємо вершки і варимо до загустіння, солимо і перчимо.
3. У сотейнику паралельно заливаємо цибулю-шалот склянкою води, додаємо цукор, щіпку солі і перцю і 50 г вершкового масла. Ставимо на повільний вогонь і варимо, поки рідина не випарується.
4. Тим часом ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів курячі грудки на 30 хвилин, змастити їх вершковим маслом, посоливши і поперчив.
5. Подаємо курку з цибулею і грибним соусом, посипавши зеленню.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт соковитого м'яса з ананасами.