Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

500 г картоплі

Популярні новини зараз

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Показати ще

80 г борошна

1 яйце

90 г цибулі

350 г яловичого фаршу

1 склянка томатного соку

1 банка сметани

50 г вершкового масла

сіль за смаком

5 мл рослинного масла

свіжий перець за смаком

Приготування:

1. Очищаємо картоплю, кладемо в киплячу підсолену воду і варимо до готовності.

2. Коли картопля буде готова, зливаємо воду і розминаємо в пюре. Додаємо яйце, сіль, борошно. Все змішуємо і ліпимо тісто.

3. В іншій мисці у готовий фарш натираємо на дрібній тертці цибулю, солимо.

4. Від картопляної маси беремо шматочки по 75 г і посипавши трохи борошном розминаємо корж товщиною близько 4 мм.

5. В середину картопляної коржі кладемо фарш близько 35 г.

6. Ліпимо пиріжок і скачуємо його в долонях для додання круглої форми.

7. Викладаємо кульки на змащену маслом сковороду.

8. Підготовлений томатний сік і сметану в окремій мисці змішуємо, додаємо 1/4 ч. л. солі. Заливаємо кульки цією сумішшю.

9. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння й тушкуємо близько 5 хвилин. Потім виймаємо і ставимо в духовку на середній вогонь приблизно на 20 хвилин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт горбуші в томатному маринаді.