Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
500 г картоплі
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
80 г борошна
1 яйце
90 г цибулі
350 г яловичого фаршу
1 склянка томатного соку
1 банка сметани
50 г вершкового масла
сіль за смаком
5 мл рослинного масла
свіжий перець за смаком
Приготування:
1. Очищаємо картоплю, кладемо в киплячу підсолену воду і варимо до готовності.
2. Коли картопля буде готова, зливаємо воду і розминаємо в пюре. Додаємо яйце, сіль, борошно. Все змішуємо і ліпимо тісто.
3. В іншій мисці у готовий фарш натираємо на дрібній тертці цибулю, солимо.
4. Від картопляної маси беремо шматочки по 75 г і посипавши трохи борошном розминаємо корж товщиною близько 4 мм.
5. В середину картопляної коржі кладемо фарш близько 35 г.
6. Ліпимо пиріжок і скачуємо його в долонях для додання круглої форми.
7. Викладаємо кульки на змащену маслом сковороду.
8. Підготовлений томатний сік і сметану в окремій мисці змішуємо, додаємо 1/4 ч. л. солі. Заливаємо кульки цією сумішшю.
9. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння й тушкуємо близько 5 хвилин. Потім виймаємо і ставимо в духовку на середній вогонь приблизно на 20 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт горбуші в томатному маринаді.