Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порції: 12
Інгредієнти:
2,4 склянки борошна
Ваша пенсія може бути значно вищою: як змусити ПФУ доплачувати 1300 грн щомісяця
Заборони Великодня-2025: як не порушити святість свята 20 квітня
Повістки посиплються прямо в SMS: звідки українцям чекати несподіванок окрім ТЦК
Старі квартири обкладають податком: українці скоро отримають листи
200 г маргарину
1 яйце
½ склянки цукру
2 ст. л. майонезу
½ ч. л. соди
½ склянки варення
1 ст. л. лимонного соку
Приготування:
1. Борошно розмішуємо з содою, натираємо туди маргарин на тертці, руками розтираємо в крихту.
2. Яйце збиваємо з цукром, додаємо лимонний сік і майонез. Перемішуємо.
3. Додаємо яєчну суміш до крихти і вимішуємо еластичне тісто.
4. Ділимо його на 2 частини, один кладемо в плівку і в морозильник на 10 хвилин.
5. Інший шматок тонко розкачуємо на деко.
6. Змащуємо варенням або повидлом на ваш смак.
7. Натираємо холодне тісто з морозилки на крупній тертці по всій поверхні.
8. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо 20 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт рататуя з кабачка з рисом.