Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порції: 5

Інгредієнти:

  • 1,2 літрів води
  • 1 лавровий лист
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 морква
  • 1 зубчик часнику
  • 4 шт. картоплі
  • 1,5 шт. ріпчастої цибулі
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 0,5 ч. л. солі
  • 200 г свіжих печериць (можна замінити опеньками)

Популярні новини зараз

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Приготування:

Цього разу ми покажемо вам як зробити покроковий рецепт смачного супу з грибами і картоплею. Грибний супчик з картоплею без м'яса підходить для вегетаріанців, його легко і просто зварити, а ще він має корисний склад. Грибні супи - це рецепти, які завжди можна приготувати дуже швидко, варіння займає всього кілька хвилин. Готуємо рецепт грибного супу з фото разом.
Для супу нам знадобиться картопля, вода, печериці, сіль, цибулю, моркву, соняшникова та вершкове масло, часник, лавровий лист.

  1. Цибуля і 1 моркву очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. На сковороді з соняшниковою олією обсмажити половину цибулини і моркви.
  2. Паралельно, на другій сковороді, на 2 столових ложках олії, 1 цибулину обсмажити до прозорості.
  3. Додати очищені і нарізані шматочками печериці (200 г). Смажити, помішуючи, приблизно 8 хвилин.
  4. Картоплю очистити і нарізати невеликими шматочками. Викласти картоплю в киплячій воді з сіллю. Воду попередньо підготувати. Варимо майже до готовності картоплі.
  5. В кінці викласти половину підготовлених грибів (гриби важливо правильно нарізати і підготувати для обжарювання), моркву і цибулю, дрібно нарізаний і очищений часник (1 зубчик), 1 лавровий лист. Готувати приблизно 3-5 хвилин до повної готовності картоплі. Наприкінці ще раз перевірити на сіль і вийняти лавровий лист.
  6. Подрібнити все до однорідного пюреобразного стану і консистенції рідкої сметани.
  7. Додати вершкове масло (1 ст. л.) і довести, помішуючи, до кипіння. Зняти картопляний суп-пюре з вогню.
  8. Подавати картопляний суп виклавши зверху 1 столову ложку підготовлених грибів. Найсмачніший з грибних супів готовий. Подаємо теплим або гарячим. Приємного апетиту!