Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порції: 5
Інгредієнти:
- 1,2 літрів води
- 1 лавровий лист
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 1 морква
- 1 зубчик часнику
- 4 шт. картоплі
- 1,5 шт. ріпчастої цибулі
- 1 ст. л. вершкового масла
- 0,5 ч. л. солі
- 200 г свіжих печериць (можна замінити опеньками)
Популярні новини зараз
Показати ще
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Приготування:
Цього разу ми покажемо вам як зробити покроковий рецепт смачного супу з грибами і картоплею. Грибний супчик з картоплею без м'яса підходить для вегетаріанців, його легко і просто зварити, а ще він має корисний склад. Грибні супи - це рецепти, які завжди можна приготувати дуже швидко, варіння займає всього кілька хвилин. Готуємо рецепт грибного супу з фото разом.
Для супу нам знадобиться картопля, вода, печериці, сіль, цибулю, моркву, соняшникова та вершкове масло, часник, лавровий лист.
- Цибуля і 1 моркву очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. На сковороді з соняшниковою олією обсмажити половину цибулини і моркви.
- Паралельно, на другій сковороді, на 2 столових ложках олії, 1 цибулину обсмажити до прозорості.
- Додати очищені і нарізані шматочками печериці (200 г). Смажити, помішуючи, приблизно 8 хвилин.
- Картоплю очистити і нарізати невеликими шматочками. Викласти картоплю в киплячій воді з сіллю. Воду попередньо підготувати. Варимо майже до готовності картоплі.
- В кінці викласти половину підготовлених грибів (гриби важливо правильно нарізати і підготувати для обжарювання), моркву і цибулю, дрібно нарізаний і очищений часник (1 зубчик), 1 лавровий лист. Готувати приблизно 3-5 хвилин до повної готовності картоплі. Наприкінці ще раз перевірити на сіль і вийняти лавровий лист.
- Подрібнити все до однорідного пюреобразного стану і консистенції рідкої сметани.
- Додати вершкове масло (1 ст. л.) і довести, помішуючи, до кипіння. Зняти картопляний суп-пюре з вогню.
- Подавати картопляний суп виклавши зверху 1 столову ложку підготовлених грибів. Найсмачніший з грибних супів готовий. Подаємо теплим або гарячим. Приємного апетиту!