Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
1,25 л води
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
175 г червоної квасолі
175 г моркви
1 головка цибулі
2 зубчики часнику
½ шт. червоного перцю чилі
2 помідора
1 л овочевого бульйону
2 стебла селери
сіль і перець за смаком
1 ст. л. петрушки
Приготування:
1. Квасолю замочуємо на ніч у холодній воді, потім зливаємо і кладемо в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо приблизно 2 години до готовності квасолі.
2. Дрібно нарізаємо моркву, цибулю, часник роздавлюємо, перець очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо. До квасолі додаємо бульйон і овочі, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 30 хвилин.
3. Далі дістаємо з каструлі половину овочів разом з невеликою кількістю бульйону і робимо з них пюре в блендері або кухонному комбайні.
4. Повертаємо квасолеве пюре в каструлю, додаємо нарізані і нечищені від шкірки помідори і тонко нарізану селеру. Тушкуємо 10-15 хвилин.
5. Солимо і перчимо за смаком і додаємо зелень.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт форелі на пару з журавлино-медовим соусом.