Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 3
Інгредієнти:
3 свіжих скумбрії
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
1 лимон
4 ст. л. кропу
сіль і перець за смаком
1 цибулина
2 зубчики часнику
3 помідора
2 ст. л. томатної пасти
2 ст. л. червоного винного оцту
1 ст. л. цукру
4 ст. л. оливкової олії
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 190 градусів.
2. Скумбрію потрібно випатрати. Ретельно вимиваємо всередині і видаляємо кістки. На одному боці робимо по 4-6 глибоких надрізів, рясно посипаємо рибу кропом, солимо, перчимо і в кожний надріз вставляємо пів кружечка лимона. Кладемо рибу на деко, обмазуємо оливковою олією і ставимо в духовку на 20 хвилин.
3. Томати заливаємо окропом, очищаємо від шкірки. Часник подрібнюємо, і обсмажуємо з 2 ст. л. оливкової олії. Нарізаємо цибулю і додаємо до часнику. Нарізаємо кубиками томати, додаємо в сотейник, солимо і перчимо, тушкуємо 10 хвилин. Далі додаємо томатну пасту і кріп, накриваємо кришкою і готуємо ще 5 хвилин.
4. У сковороду додаємо оцет і цукор, доводимо до кипіння. Далі вливаємо цю рідину до овочів. Пропускаємо соус через сито і залишаємо охолонути. З овочів робимо кульки і кладемо їх на тарілки.
5. Рибу подаємо з соусом.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ароматною свинини в духовці.