Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порції: 8
Інгредієнти:
180 г борошна
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
80 г вершкового масла
140 г коричневого цукру
60 мл води
300 г замороженої вишні
2 яйця
500 г сиру
1 ч. л. ванільного цукру
щіпка солі
Приготування:
1. Розморожуємо вишню і зливаємо сік.
2. Борошно змішуємо з олією і дрібкою солі. Додаємо половину цукру, робимо воронку і вливаємо воду. Замішуємо тісто, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
3. Розкачуємо тісто, викладаємо у форму діаметром 26 см і робимо бортики 3 см. Наколюємо, накриваємо фольгою і випікаємо 10 хвилин при 200 градусах. Знімаємо фольгу і випікаємо ще 5 хвилин при 180 градусах. Даємо трохи охолонути.
4. Сир збиваємо з яйцями, цукром і ванільним цукром, додаємо спеції за смаком.
5. Щільно викладаємо вишні на корж, заливаємо кремом і запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сирних хачапурі.