Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 4

Інгредієнти:

1 склянка рису басматі

Популярні новини зараз

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

80 г кураги

85 г фісташок

1 пучок м'яти

1 апельсин

2 ст. л. олії виноградних кісточок

½ ч. л. меленої кориці

кардамон за смаком

чорний перець і сіль за смаком

Приготування:

1. Промиваємо і сушимо рис. У глибоку сковороду наливаємо половину масла й обсмажуємо рис протягом 3 хвилин, постійно помішуючи.

2. Вливаємо 1 склянку води, додаємо кардамон, чорний перець і сіль по смаку, перемішуємо і даємо закипіти.

3. Варимо рис під кришкою протягом 20 хвилин.

4. Фісташки очищаємо і обсмажуємо на розігрітій духовці 5-7 хвилин. Остуджуємо і подрібнюємо.

5. На дрібній тертці знімаємо цедру апельсина і видавлюємо сік.

6. В гарячий рис додаємо порізану курагу, цедру апельсина і його сік, корицю, фісташки. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

7. Подрібнюємо м'яту, гарненько перемішуємо разом з рисом і подаємо.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт індички з овочами в густому соусі.