Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порції: 4
Інгредієнти:
1 склянка рису басматі
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
80 г кураги
85 г фісташок
1 пучок м'яти
1 апельсин
2 ст. л. олії виноградних кісточок
½ ч. л. меленої кориці
кардамон за смаком
чорний перець і сіль за смаком
Приготування:
1. Промиваємо і сушимо рис. У глибоку сковороду наливаємо половину масла й обсмажуємо рис протягом 3 хвилин, постійно помішуючи.
2. Вливаємо 1 склянку води, додаємо кардамон, чорний перець і сіль по смаку, перемішуємо і даємо закипіти.
3. Варимо рис під кришкою протягом 20 хвилин.
4. Фісташки очищаємо і обсмажуємо на розігрітій духовці 5-7 хвилин. Остуджуємо і подрібнюємо.
5. На дрібній тертці знімаємо цедру апельсина і видавлюємо сік.
6. В гарячий рис додаємо порізану курагу, цедру апельсина і його сік, корицю, фісташки. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
7. Подрібнюємо м'яту, гарненько перемішуємо разом з рисом і подаємо.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт індички з овочами в густому соусі.