Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 4

Інгредієнти:

700 г картфеля

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

400 мл вершків

150 г сиру

сіль за смаком

Приготування:

1. Картоплю очищаємо і нарізаємо кружечками. Доводимо до кипіння вершки, солимо й додаємо картоплю. Кип'ятимо на маленькому вогні протягом 5 хвилин і знімаємо з вогню.

2. Сир натираємо на крупній тертці. У форму для випікання шарами викладаємо картоплю, сир. Верхній шар - картопля.

3. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Коли всі шари будуть готові, заливаємо все вершками. Форму накриваємо фольгою. Випікаємо протягом 20 хвилин.

4. Після цього знімаємо фольгу, посипаємо зверху сиром і випікаємо ще 10-15 хвилин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт курячих котлет з вершковим маслом.