Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порції: 4
Інгредієнти:
700 г картфеля
Популярні новини зараз
Показати ще
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
400 мл вершків
150 г сиру
сіль за смаком
Приготування:
1. Картоплю очищаємо і нарізаємо кружечками. Доводимо до кипіння вершки, солимо й додаємо картоплю. Кип'ятимо на маленькому вогні протягом 5 хвилин і знімаємо з вогню.
2. Сир натираємо на крупній тертці. У форму для випікання шарами викладаємо картоплю, сир. Верхній шар - картопля.
3. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Коли всі шари будуть готові, заливаємо все вершками. Форму накриваємо фольгою. Випікаємо протягом 20 хвилин.
4. Після цього знімаємо фольгу, посипаємо зверху сиром і випікаємо ще 10-15 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт курячих котлет з вершковим маслом.