Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
700 г яблук
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
500 г листкового тіста
2 ст. л. коричневого цукру
20 г вершкового масла
1 ч. л. кориці
100 г мигдалю
100 г родзинок
2 ст. л. бренді
100 г панірувальних сухарів
Приготування:
1. Для начинки вимиваємо, розрізаємо на четвертинки і видаляємо серцевину у яблук. Кладемо в сковороду яблука, цукор, вливаємо бренді і тушкуємо на середньому вогні до випаровування рідини. Змішуємо яблука з ошпареними родзинками, меленим мигдалем і корицею. Викладаємо начинку на тісто.
2. Тісто злегка розгортаємо в одному напрямку у прямокутну форму.
3. Присипаємо меленими сухарями. Викладаємо начинку і акуратно загортаємо в рулет, защипуємо краї.
4. Викладаємо штрудель на деко застелений пекарським папером, змащуємо вершковим маслом. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо протягом 30-40 хвилин.
5. Готовий штрудель ще раз змащуємо маслом і посипаємо цукровою пудрою.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт яблучної шарлотки.