Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порції: 10
Інгредієнти:
1 пучок свіжого чебрецю
Зброю до рук візьме кожен: війна та мобілізація можуть тривати ще 10 років
ТЦК не матиме претензій: кому з українців дозволять оформити відстрочку з-за кордону
Вдарять морози й нічні, й денні: синоптики розповіли, коли в Україну прийде похолодання
Обмеження карткових переказів: які ліміти встановлять з нового року
1 ст. л. чорного перцю горошком
1 лавровий лист
1,399 кг картоплі
2 ст. л. морської солі
5 зубчиків часнику
4 склянки вершків
¼ склянки хрону
180 г тертого сиру пармезану
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Змащуємо маслом прямокутну форму для випічки.
2. Загортаємо чебрець, перець і лавровий лист в шматочок марлі.
3. У глубокій сковороді змішуємо нарізану картоплю, сіль, зубчики часнику і вершки. Додаємо марлю з травами. Доводимо все до кипіння, злегка зменшуємо вогонь і варимо, не закриваючи, приблизно 10 хвилин, щоб картопля стала м'якою.
4. Витягаємо марлю з травами і часник, додаємо хрін.
5. Викладаємо картоплю в соусі в форму, зверху посипаємо сиром.
6. Запікаємо до золотистої скоринки протягом 30-40 хвилин. Залишаємо на 15 хвилин і подаємо.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт супу з фрикадельками.