Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порції: 10
Інгредієнти:
1 пучок свіжого чебрецю
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних
"Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати
Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
1 ст. л. чорного перцю горошком
1 лавровий лист
1,399 кг картоплі
2 ст. л. морської солі
5 зубчиків часнику
4 склянки вершків
¼ склянки хрону
180 г тертого сиру пармезану
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Змащуємо маслом прямокутну форму для випічки.
2. Загортаємо чебрець, перець і лавровий лист в шматочок марлі.
3. У глубокій сковороді змішуємо нарізану картоплю, сіль, зубчики часнику і вершки. Додаємо марлю з травами. Доводимо все до кипіння, злегка зменшуємо вогонь і варимо, не закриваючи, приблизно 10 хвилин, щоб картопля стала м'якою.
4. Витягаємо марлю з травами і часник, додаємо хрін.
5. Викладаємо картоплю в соусі в форму, зверху посипаємо сиром.
6. Запікаємо до золотистої скоринки протягом 30-40 хвилин. Залишаємо на 15 хвилин і подаємо.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт супу з фрикадельками.