Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порції: 12
Інгредієнти:
80 г вершкового масла
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації
Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
170 г чорного шоколаду
½ склянки цукру
1 ч. л. ванільного экстакта
2 яйця
½ склянки борошна
2 ст. л. какао-порошку
¾ ч. л. пекарського порошку
¼ ч. л. солі
3 ст. л. цукрової пудри
Приготування:
1. Розтоплюємо шоколад і вершкове масло на водяній бані. Потім знімаємо з вогню й даємо постояти.
2. Збиваємо яйця і цукор до загустіння.
3. Додаємо в яєчну суміш ванільний экстакт і шоколад. Ретельно все перемішуємо.
4. У борошно додаємо какао, сіль і пекарський порошок. Перемішуємо, просіваємо через сито, а потім всипаємо в яєчно-шоколадну суміш і перемішуємо до однорідного стану.
5. Залишаємо тісто в холодильнику на 2 години.
6. Тим часом розігріваємо духовку до 165 градусів і застеляємо дно противеня пергаментом.
7. З тіста робимо невеликі кульки, обкатуємо їх у цукровій пудрі, викладаємо на деко і злегка придавлюємо пальцями щоб надати форму печива.
8. Випікаємо в духовці приблизно 12 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт медових пряників з имбтрем.