Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порції: 3
Інгредієнти:
15 г базиліка
Школяр отримає 5 балів, навіть якщо написав на 9: вчителі включають "суб'єктивність" та занижують оцінки
Небезпечний чай на полицях магазинів: як вибрати якісний напій
Арктичний холод та потужні снігопади: українців попередили про екстремальну зиму
Готують потужний обстріл: експерт спрогнозував дату наступної масованої атаки
2 ст. л. оливкової олії
2 яєчних жовтка
1 ч. л. гірчиці
сіль за смаком
1 ч. л. білого винного оцту
500 мл рослинного масла
Приготування:
1. Опускаємо листя базиліка в киплячу воду на 15 секунд, після цього кладемо в крижану воду. Виймаємо базилік, вичавлюємо зайву воду і кладемо в блендер з 2 ложками оливоквого олії. Включаємо блендер на 2 хвилини.
2. Збиваємо в суміш 2 яєчних жовтки, гірчицю і оцет. Потім потроху вливаємо рослинне масло, безперервно збиваючи масу, поки не вийде майонез.
3. Далі вмішуємо в майонез трохи води. Після розмішуємо в соусі базилік і солимо за смаком.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт запеченої картоплі з рибним соусом.