Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
150 г борошна
Лікарі розкрили шокуючу правду: 8 годин сну – міф, який може нашкодити
Польща змінила правила в'їзду для українців
Українцям підвищать пенсії з 1 жовтня
Заблокують картку та оштрафують: скільки переказів на місяць можна робити
1 апельсин
60 г волоських горіхів
60 г тростинного цукру
100 г вершкового масла
60 г молочного шоколаду
1 яйце
5 г розпушувача
Приготування:
1. Залишаємо 12 горіхів для прикраси, інші дрібно подрібнюємо і розтираємо в ступці.
2. Натираємо на дрібній тертці цедру апельсина, вичавлюємо сік.
3. У невеликій кастрюлі з'єднуємо вершкове масло і цукор і ставимо все на повільний вогонь. Вливаємо апельсиновий сік і прогріваємо до повного розчинення.
4. Ламаємо руками шоколад, перемішуємо борошно з розпушувачем, додаємо рубані горіхи, шоколад, апельсинову цедру, яйця, солимо і все перемішуємо.
5. Додаємо до борошна розтоплене масло з цукром, все перемішуємо.
6. Вистилаємо деко для випічки пергаментом, змащуємо олією, викладаємо тісто і вирівнюємо поверхню. Зверху кладемо половинки волоських горіхів.
7. Розігріваємо духовку до 190 градусів і випікаємо протягом 20 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сирної запіканки з вершковою крихти.