Якщо ви хочете красиво оформити та незвичайно прикрасити новорічний стіл, але не знаєте, як це зробити, ми вам допоможемо! Тут ви знайдете кращі салати та банкетні страви Нового 2019 року. Давайте з'ясуємо, що ж таке вишукане можна приготувати? І які цікаві ідеї для святкового настрою варто взяти до уваги?
Найексклюзивніші рецепти: страви для гостей та всієї родини
Прийдешній 2019 рік Жовтої Земляної Свині обіцяє бути ситим і плідним. Але ж свинка любить все нестандартне. Щоправда, ми діамантові чи кришталеві жолуді їсти не станемо. А ось всілякими новинками й кулінарними шедеврами вас порадуємо. Давайте влаштуємо бенкет удома!
• Фаршировані кальмари - страва досить цікава та вишукана. Щодня готувати її не вийде. А ось до святкового столу - це якраз те, що потрібно. Крім 6 тушок кальмарів, вам знадобиться: 100 г твердого сиру, 300 г грибів, 3 яйця, 100 г консервованих ананасів, 2 ст. лож. вершкового масла, 1 цибулина, 2-3 лаврових листки та 4-5 зерен запашного горошку, сіль - за смаком.
Для початку необхідно приготувати тушки кальмарів. Закип'ятити в каструлі воду. Додати в окріп лаврове листя і запашний перець горошком. Очистити кальмари від плівок і прокип'ятити їх у злегка підсоленій воді 10 секунд.
Гриби обсмажити на вершковому маслі (1 ст. лож.). Коли вода випарується, додати дрібно нарізану цибулю та другу ложку вершкового масла. Потім - порізані довільно яйця, шматочки ананаса та тертий сир. Начинка готова. Необхідно нафарширувати приготовленою сумішшю кальмарів. Скріпити їх акуратно зубочистками та викласти на деко. Запікати при температурі 200°C півгодини. Через 20 хвилин після запікання вийняти та посипати зверху тертим сиром. Через 10 хвилин страва готова. Насолоджуйтеся кальмарово-ананасовим задоволенням сповна!
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
• Салат «Їжа Богів» включає хурму - плід, який допомагає підняти настрій. Вам знадобиться: 2 хурми, 1 варене куряче філе, 200 г пекінської капусти, 100 г сметани, 1 ч. лож. гірчиці, 1 середня ялтинська цибулина, 100 г волоських горіхів, листя салату, зерна граната та 2 мандарини - для прикраси.
Переконайтеся, що готувати своїми руками страви, які подають у ресторанах, абсолютно нескладно. Для приготування цього салату хурму необхідно помити та порізати кільцями, викласти на дно посуду. Зверху - порізану пластинами курку, посолити, змастити сметаною та гірчицею. Наступний шар - ялтинська цибулина, порізана кільцями. Потім - пекінська капуста, змішана зі сметаною. Наприкінці - волоські крупно подрібнені горіхи. Можна прикрасити листям салату, часточками мандарина та зернами граната на свій розсуд.
• Кордон блю варто спробувати! Його готують кращі кухарі ресторанів у різних країнах світу. Ця фірмова страва у багатьох народів - найголовніша прикраса святкового столу. Вона є символом знака якості гарного рецепта. Така незвичайне назва ймовірно зародилося у Швейцарії. Саме звідти ця страва родом.
Спробуйте приготувати фірмовий шніцель із сюрпризом. Цей знаменитий рецепт давно набув поширення у всьому кулінарному світі. Але в нас він менш поширений. Як то кажуть, «усе нове - це добре забуте старе». Упевнені, незвичайні смакові якості страви порадують усіх без винятку!
Вам знадобиться: 200 г курки або телятини, 20 г гірчиці, 50 г шинки, 2 скл. панірувальних сухарів, 2 яйця, 100 г борошна, 300 мл соняшникової олії, 70 г сиру (найкраще підійде чеддер). За відсутності замініть на будь-який інший, який добре плавиться у духовій шафі.
Покроково приготування страви виглядає так:
1. У середині філе необхідно зробити своєрідну кишеньку посередині (дещо не дорізати м'ясо повністю до краю стінки).
2. Змастити м'ясо всередині гірчицею та вкласти шинку, а зверху - пластину сиру.
3. Зробити подвійну англез пантровку. Вмочити в борошно, яйце, сухарі, знову в яйце та ще раз у сухарі.
4. Просмажити фаршироване куряче філе у фритюрі до золотавої скоринки з обох боків.
Скориставшись цим покроковим рецептом, приготувати чудову страву не складе труднощів. А її смакові якості просто неперевершені! Кордон блю відмінно підійде і на друге, коли свята закінчаться. Адже іноді хочеться влаштувати романтичну вечерю або побалувати себе чимось смачненьким.
• Салат із креветок «Райське життя». Корисна, смачна страва може стати для вас найулюбленішою. Якщо вам набридли популярні святкові ласощі, приготуйте цей салатик.
Основні інгредієнти: 15 королівських креветок, 1 пучок листя салату, 8 помідорів чері, сир фета, 7 перепелиних яєць, 1 банка консервованих оливок, 1 ст. лож. оливкової олії.
Варені креветки викласти на крупно подрібнене листя салату. Яйця і помідори черрі порізати половинками, сир фета - великими кубиками. Викласти усе разом із оливками в довільному порядку на листя салату. Полити оливковою олією.
• Салат «Фламінго» найкраще подавати в красивих фужерах, тоді вже схожість із рожевим птахом буде більш реалістичною. Великі креветки проварити в підсоленій воді три хвилини. Очистити, скропити лимонним соком, додати 25 мл вершків, один подрібнений зубчик часнику, змішати, викласти на дно фужера.
Другий шар - порізані кубиками помідори, змастити майонезом, притрусити тертим сиром. Зверху полити заздалегідь приготовленим соусом: змішати в рівних пропорціях майонез із кетчупом, додати трохи подрібненого часнику. Щоб страва стала схожою на фламінго, кожен фужер прикрасити креветками.
Але, дорогі читачі, якщо ці страви вам не по кишені, їм можна знайти альтернативу. Хочете провести новорічну ніч із позитивом і відзначити економічно? Давайте спробуєм!
Дешеві домашні страви: оригінальні закуски, салати, гаряче
Старий рік потихеньку йде, 2019-й на порозі. Які ж нові бюджетні рецепти варто взяти на замітку? Які продукти обрати, щоб новорічна закуска була недорогою, але смачною? Давайте дізнаємося принципи бюджетного новорічного застілля.
Делікатеси - це завжди дорожнеча та зайві розтрати. Але чому б не урізноманітнити святковий стіл звичайними овочами, рибою та куркою, віддавши перевагу красивому оформленню?
Так, наприклад, звичайний холодець можна подати красиво: викласти в формочки, попередньо порізавши варене яйце, м'ясо риби або курки кубиками. Зробіть кілька порцій. Здавалося б, смак той же, але зовнішній вигляд робить дива. І їсти такий холодець буде набагато приємніше.
Універсальна страва - печінковий торт. Ваш тортик може стати новорічним, якщо його прикрасити відповідно. Наприклад, зробити із тертої вареної моркви, буряка та білка яйця сніговика. Тулуб і обличчя змайструвати з білка, шапочку, шарфик і чоботи - з моркви, а лижі - з буряка.
Якщо запекти курку в духовці та прикрасити її відповідно, також можна урізноманітнити новорічний стіл, смачно і недорого повечеряти. Подавати її найкраще на красивому святковому блюді з запеченою картоплею або тушкованим з овочами рисом.
Однак не всі можуть собі дозволити ласувати в новорічну ніч м'ясом та іншою їжею тваринного походження. Для деяких людей Новий рік - пісний, оскільки вони дотримуються Різдвяного пост,у який закінчується в 2019 році 5 січня. Невже Новий рік у такому випадку буде несмачним? Ні звичайно! І ми в цьому вам обов'язково допоможемо!
Страви до новорічного столу, хто поститься
Візьміть на замітку прості рецепти салатів. Але тут представлені не тільки вони. Легкі нешкідливі пісні страви обов'язково сподобаються і тим, хто дотримується правильного здорового харчування. Можливо, ви знайдете для себе не один новий рецепт або традиційні страви. Сподіваємося, ви залишитеся задоволені пісним новорічним меню.
• Салат «Морська родзинка». У деякі дні посту дозволяється риба та морепродукти. Поєднання креветок із кальмарами і зеленню сподобається багатьом.
Головні інгредієнти: 300 г креветок, 300 г кальмарів, 1 ялтинська цибулина, 1 яблуко, 2 свіжі огірки, 1 банка оливок, сіль, оливкова олія, лимонний сік - за смаком.
Очищені кальмари проварити. Нарізати смужками. Креветки також проварити і очистити. Потім кальмари злегка обсмажити на оливковій олії. Огірки порізати соломкою, цибулю - тонкими скибочками, яблуко - кубиками. Усі інгредієнти змішати, додати оливки, скропити лимонним соком. Подавати в красивих склянках або келихах. Прикрасити зеленню петрушки і часточками мандарина.
• Салат «Ніжність». Другий варіант пісного салату - з пекінською капустою. Її необхідно нашаткувати. Додати консервовану кукурудзу, сухарики, 1 свіжий огірок. Перемішати, посолити, скропити оливковою олією.
Вам знадобиться: півбанки консервованої кукурудзи, півкочана капусти, 1 пачка сухариків, 1 свіжий огірок, 1 ст. лож. оливкової олії.
• Другі пісні страви можуть бути не менш смачними, ніж салати. Можна приготувати пісні голубці. Замість м'яса нашаткувати гриби. Смак - не менш чарівний.
• Чудова гаряча страва із грибів - фаршировані морквою та болгарським перцем печериці. Необхідно вибрати красиві великі гриби. Подрібнені моркву й болгарський перець нашаткувати та обсмажити на оливковій олії, посолити. Заповнити приготовленою сумішшю капелюшки грибів. Для любителів гостренького додати подрібнений часник. Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 180°С.
А тепер поділимося з вами однією маленькою таємницею: найголовніше - оригінальна прикраса новорічного столу. Можна готувати різні страви: дорогі, бюджетні, банкетні страви, пісні... І всі вони зможуть підняти настрій, тільки якщо їх подача буде магічно красивою!
Як прикрасити новорічний стіл?
Наші ідеї прості й доступні. Вони допоможуть вам влаштувати справжнє диво в новорічну ніч. Озброївшись фотографіями страв, оформити їх красиву подачу вам буде набагато простіше. Ось список рекомендацій:
• Для створення святкової атмосфери варто вибрати гарні серветки або зі звичайних зробити ялинку.
• Ялинкові гілочки на новорічному столі виглядають дуже красиво. Аромат хвої зі смаколиками на столі - що може бути краще?
• Зробити якусь страву у вигляді ялинки або викласти наявні продукти таким чином, щоб із них вийшла чудова ялинка.
• У якості контрасту можна вибрати червоні свічки, червоні серветки та червоні келихи або посуд іншого яскравого кольору, який є у вас в арсеналі.
• Такі деталі сервірування, як сніговик або Дід Мороз зі Снігуронькою у ялинових гілках у центрі столу ефектно виглядають і створюють певну атмосферу.
Незвичайний декор новорічного столу - це чудова ідея! Гості будуть здивовані, а домочадці надовго запам'ятають яскраві аксесуари та стильну подачу страв. Подбайте, щоб усе підкреслювало торжество й таємничість улюбленого свята!