Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 15 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
1 головка цибулі
Українцям з бронюванням почали вручати повістки: чи можуть забрати ТЦК – пояснення юриста
Мінімальна пенсія у 2025 році: чи зростуть суми та як вона визначається
В Україні оновили важливий перелік для ВПО: від цього залежать виплати
Стаж, середня зарплата та мінімалка: які сюрпризи готує пенсійна система у 2025 році
1 ст. л. рослинного масла
1 ст. л. томатного соусу
700 г яловичого фаршу
100 г зеленого горошку
100 г консервованої кукурудзи
2 морквини
10 шт. картоплі
100 мл молока
100 г вершкового масла
100 г сметани
сіль і перець за смаком
100 г свіжих грибів
3 ст. л. рубаної петрушки
Приготування:
1. Дрібно нарізаємо цибулю і білі гриби, злегка підсмажуємо на великій сковороді 1-2 хвилини.
2. Коли цибуля стане прозорою, додаємо м'ясний фарш і гарненько розмішуємо.
3. Додаємо у фарш варену моркву, зелений горошок, кукурудзу і ложку томатного соусу. Приправляємо до смаку, перемішуємо і готуємо на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини.
4. Картоплю варимо і збиваємо міксером, змішуючи з молоком, сметаною, вершковим маслом, сіллю і перцем.
5. У порційні формочки викладаємо на дно пюре, а зверху фарш. Далі накриваємо другим шаром картопляного пюре.
6. Розігріваємо духовку до 175 градусів і випікаємо приблизно 30 хвилин.
7. Перед подачею на стіл прикрашаємо запіканку петрушкою.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт картопляних котлет з грибним соусом.