Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
500 г листкового тіста
Навіть якщо є відстрочка або бронь: у ТЦК дали чоловікам 7 днів
Соцвиплати перетворяться на борг: кого змусять повернути гроші
ПФУ спише частину коштів: у пенсіонерів заберуть 30% виплати
Нові зміни від "Київстар" та Vodafone: що готують для користувачів
250 г волоських горіхів
300 г цукру
125 мл води
80 г вершкового масла
15 мл лимонного соку
1 ч. л. меленої кориці
Приготування:
1. Розчиняємо 250 г цукру 125 г води і доводимо сироп до кипіння. Потім додаємо лимонний сік і кип'ятимо ще 5 хвилин на середньому вогні.
2. Тісто ділимо навпіл, розгортаємо 2 прямокутника. Один кладемо у форму для випічки. Посипаємо рубаними горіхами, цукром і корицею. Накриваємо другим пластом тіста, злегка притискаємо. Змащуємо пахлаву вершковим маслом і ножем злегка робимо ромбики.
3. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо спочатку 24 хвилин, а потім ще 10 хвилин при температурі 200 грудусов. Пахлаву виймаємо з духовки і поливаємо сиропом. Коли він охолоне нарізаємо ромбиками.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт рататуя всього за 30 хвилин.