Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порції: 12
Інгредієнти:
500 г готових листів для лазаньї
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
1 кг яловичого фаршу
450 г томатної пасти
3 головки цибулі
2 зубчики часнику
500 мл вершків
100 мл горілки
250 г пармезану
250 г сиру моцарелла
3 ст. л. меленого імбиру
20 г вершкового масла
Приготування:
1. Змішуємо разом фарш і імбир, викладаємо на деко і прогріваємо в духовці, періодично помішуючи, щоб він трохи змінив колір.
2. Цибулю дрібно нарізаємо і злегка обсмажуємо на сковороді. Додаємо часник і смажимо ще 1 хвилину, безперервно помішуючи.
3. У глибоку каструлю виливаємо томатну пасту і додаємо окропу щоб вийшла консистенція негустої сметани. Кип'ятимо, і потім додаємо вершки, сіль і перець, ще раз доводимо до кипіння. Вливаємо горілку і відразу ж додаємо 100 г пармезану. Готуємо на вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім додаємо в каструлю фарш і цибулю з часником. Гарненько перемішуємо і готуємо на повільному вогні 10 хвилин.
4. Деко змащуємо олією, додаємо на дно трохи соусу і рівномірно розподіляємо його. Викладаємо листи лазаньї, потім шар соусу, моцарелу і тертий пармезан. Повторюємо теж саме 2 рази.
5. Розігріваємо духовку до 200 градусів і запікаємо протягом 40 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт найсмачніших рогаликів з джемом.