Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 10
Інгредієнти:
140 г борошна
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
350 г вершкового масла
400 г цукру
2 яйця
75 г шоколаду
100 г згущеного молока
60 г яєчного білка
½ ч. л. лимонної кислоти
2 мл ванільного екстракту
4 г агар-агару
Приготування:
1. Агар-агар замочуємо в 140 мл води на 3 години. Збиваємо 100 г вершкового масла і цукру, 2 мл ванільного екстракту і збиваємо до однорідної консистенції. У цю масу висипаємо борошно і замішуємо тісто.
2. Два противеня викладаємо пергаментом і викладаємо тісто двома колами. Випікаємо коржі 10 хвилин при 200 градусах. Остуджуємо на папері.
3. Збиваємо разом згущене молоко і 200 г масла, додаємо 1 мл ванільного екстракту і відставляємо.
4. Воду з агар-агаром доводимо до кипіння, помішуючи лопаткою. Кип'ятимо хвилину, додаємо 300 г цукру, знову доводимо до кипіння і варимо ще пару хвилин, помішуючи.
5. Білки збиваємо до пухкості, додаємо лимонну кислоту, збиваємо білки. Далі вливаємо тонкою цівкою гарячий сироп і збиваємо міксером, додаючи масло зі згущеним молоком до однорідності.
6. Викладаємо перший корж у форму для торта, зверху виливаємо половину суфле. Накриваємо другим коржем і заливаємо суфле. Залишаємо в холодильнику 3-4 години. Зверху можна полити шоколадною глузурью.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт кіша з цибулею.