Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Порції: 6
Рецепти:
250 г борошна
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
125 г вершкового масла
4 яйця
150 мл молока
150 г сметани
6 головок цибулі
1 солодкий перець
2 ст. л. меду
2 ст. л. рослинного масла
1 ст. л. чебрецю
перець і сіль за смаком
60 г сиру
Приготування:
1. Розтираємо борошно, сіль і холодне вершкове масло в крихту. Вливаємо яйце і 30 мл крижаної води, замішуємо тісто. Формуємо прямокутник товщиною 3 см і ставимо на 3 години в холодильник.
2. Після, розкачуємо тісто до товщини 3-3,5 мм і вирізаємо кола діаметром 14 см. Викладаємо тісто у круглі формочки для випічки діаметром 10 см. Проколюємо виделкою нижнє дно коржа.
3. Щоб зробити соус, змішуємо в мисці 3 яйця. Додаємо сметану, перемішуємо і поступово вливаємо молоко. Приправляємо.
4. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, перець соломкою.
5. Обсмажуємо на сковороді цибулю і перець протягом 15 хвилин. Потім приправляємо і додаємо чебрець. Коли цибуля пом'якшиться поливаємо її медом і обсмажуємо ще 5 хвилин.
6. На тісто викладаємо сир, цибулю і акуратно заливаємо соусом. Ставимо в духовку приблизно на 40 хвилин або до готовності.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт холодцю з яловичини.