Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
1 кг курки
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
1 стебло селери
2 цибулини
1 морква
100 г вершкового масла
200 мл білого сухого вина
200 г рису
50 г сиру пармезан
сіль і перець за смаком
Приготування:
1. Куряче м'ясо нарізаємо кубиками. Одну цибулину дрібно кришимо.
2. Курячі кістки, селеру, моркву і цілу цибулину кладемо в каструлю, заливаємо 1,5 л води, приправляємо і доводимо до кипіння. Після, варимо 30 хвилин. Проціджуємо бульйон і наливають 500 мл в чисту каструлю . Повільно доводимо до кипіння.
3. В іншій каструлі розтоплюємо 65 г вершкового масла, додаємо цибулю і курку і готуємо на повільному вогні, помішуючи, 10 хвилин. Приправляємо і додаємо вино. Варимо 12-15 хвилин, поки рідина не випарується.
4. Додаємо рис і помішуючи варимо 2 хвилини, поки він не стане прозорим. Додаємо бульйон, щоб він покрив рис, і готуємо, поки рідина не вбереться. Повторюємо ці дії, поки не використовуємо весь бульйон.
5. Після цього знімаємо каструлю з вогню і додаємо вершкове масло і тертий пармезан.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт буженини з соусом з цибулі і сидру.