Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

1 кг курки

Популярні новини зараз

В Україні хочуть жорстко карати мобілізованих, які пішли у СЗЧ: що їм загрожує

ПриватБанк звернувся з попередженням до власників карток: кого терміново чекають у відділенні

ПриватБанк попередив про нові тарифи з 1 січня: за що доведеться платити

ПриватБанк змінив ліміти на видачу готівки: яку суму можна зняти

Показати ще

1 стебло селери

2 цибулини

1 морква

100 г вершкового масла

200 мл білого сухого вина

200 г рису

50 г сиру пармезан

сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Куряче м'ясо нарізаємо кубиками. Одну цибулину дрібно кришимо.

2. Курячі кістки, селеру, моркву і цілу цибулину кладемо в каструлю, заливаємо 1,5 л води, приправляємо і доводимо до кипіння. Після, варимо 30 хвилин. Проціджуємо бульйон і наливають 500 мл в чисту каструлю . Повільно доводимо до кипіння.

3. В іншій каструлі розтоплюємо 65 г вершкового масла, додаємо цибулю і курку і готуємо на повільному вогні, помішуючи, 10 хвилин. Приправляємо і додаємо вино. Варимо 12-15 хвилин, поки рідина не випарується.

4. Додаємо рис і помішуючи варимо 2 хвилини, поки він не стане прозорим. Додаємо бульйон, щоб він покрив рис, і готуємо, поки рідина не вбереться. Повторюємо ці дії, поки не використовуємо весь бульйон.

5. Після цього знімаємо каструлю з вогню і додаємо вершкове масло і тертий пармезан.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт буженини з соусом з цибулі і сидру.