Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
100 г гіркого шоколаду
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
400 мл молока
1 перець чилі
½ ванільного стручка
1 паличка кориці
1 ст. л. коньяку
цукор за смаком
збиті вершки за смаком
какао за смаком
Приготування:
1. На великій тертці натираємо шоколад. Стручок ванілі розрізаємо уздовж, розламуємо навпіл чилі і разом з корицею кладемо їх у сотейник з молоком. Сильно розігріваємо не доводячи до кипіння. Після висипаємо шоколад і варимо 10 хвилин постійно помішуючи.
2. Витягаємо спеції і додаємо цукор за смаком. Знімаємо з вогню і вливаємо коньяк.
3. Розливаємо шоколад по чашках, зверху прикрашаємо збитими вершками і шоколадом або какао.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт грушевого пирога з шоколадом.