Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порції: 5
Інгредієнти:
2 склянки борошна
Пенсіонерів обкладуть податками: у кого держава забиратиме частину виплат
В українців "відіжмуть" землю, а ви і не знатимете – як убезпечити майно
Українцям перерахували субсидії: як дізнатись новий розмір виплат
"Навіщо вчитись, якщо завтра мобілізують": молодь масово ігнорує вступ до вишів
½ склянки молока
0,3 склянки води
1 яйце
1 ч. л. рослинного масла
1 ч. л. солі
1,5 кг картоплі
1 ч. л. чорного меленого перцю
Приготування:
1. Очищаємо і варимо картоплю в підсоленій воді.
2. Поки картопля вариться замішуємо тісто. Висипаємо в миску борошно, а в склянці змішуємо яйце, молоко, воду і сіль.
3. Цю суміш виливаємо в борошно і додаємо масло. Готове тісто накриваємо і залишаємо 40 хвилин.
4. З картоплі робимо пюре, приправляємо за смаком і залишаємо остигати.
5. Тісто розгортаємо і нарізаємо. Ліпимо вареники, додаючи в них начинку.
6. Потім доводимо каструлю з водою до кипіння і кидаємо в неї вареники. Варимо до готовності. Подаємо зі сметаною.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт слойок з вівсянки з хурмою.