Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 10

Інгредієнти:

1 кг курячих стегенець

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

100 мл оливкової олії

2 головки червоної цибулі

20 г імбиру

1 ст. л. кориці

1 ст. л. паприки

щіпка шафрану

2 лимона

50 г зелених фісташок

сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Стегенця ділимо на стегна і ніжки. Нарізаємо червону цибцлю, натираємо імбир. Шафран заливаємо окропом і даємо настоятися протягом 2-3 хвилин.

2. У глибокій мисці маринуємо м'ясо в настої з шафрану, лимонного соку, оливкової олії, імбиру, кориці і паприки. Гарненько перемішуємо.

3. Солимо і приправляємо м'ясо чорним перцем, перемішуємо і даємо постояти 20-40 хвилин.

4. Далі викладаємо курку і маринад на деко і випікаємо в розігрітій до 190-200 градусів духовці 30-35 хвилин. Фісташки подрібнюємо в дрібну крихту, посипаємо м'ясо і подаємо.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ніжного молочного киселю з ваніллю.