Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 4 години
Порції: 12
Інгредієнти:
1,799 г борошна
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
600 г вершкового масла
200 мл води
½ ч. л. солі
3 л молока
500 г цукру
5 яєць
10 г ваніліну
Приготування:
1. Висипаємо 6 склянок борошна на робочу поверхню. Додаємо масло і дрібно рубаємо його ножем, щоб змішати. Формуємо з цієї маси гірку.
2. Змішуємо холодну воду і сіль і повільно вливаємо до тісті, постійно перемішуючи все. Далі перемішуємо до однорідності.
3. Поділяємо тісто на 9 частин. Розкачуємо товщиною 2 мм і випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.
4. Щоб зробити крем нагріваємо на вогні 2,5 літра молока. Поки воно закипає, змішуємо яйця і цукор. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Після додаємо молоко, що залишилося і змішуємо до однорідної консистенції.
5. Коли молоко закипить, виливаємо обережно до нього яєчну суміш весь час помішуючи. Доводимо крем до кипіння і додаємо 100 г масла і ванілін.
6. На блюді по черзі викладаємо коржі, змащуючи їх кремом. Зверху посипаємо крихтами.
7. Залишаємо торт на 6-7 годин і потім подаємо.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт курячих кульок у вершковому соусі.