Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 3 години
Порції: 6-8
Інгредієнти:
2 кг хамона
2 л кока-коли
1 морква, нарізана
1 цибулина
1 паличка селери
1 паличка кориці
½ ст. л. перцю
1 лавровий лист
Для глазурі:
150 мл кленового сиропу
2 ст. л. червоного вина
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Приготування:
1. Кладемо 2 кг хамона в миску і заливаємо 2 л коли. Додаємо 1 подрібнену моркву, 1 цибулина, 1 нарізану паличку з селери, 1 паличку кориці, ½ столові ложки перцю і 1 лавровий листок.
2. Доводимо до кипіння, потім повертаємо, щоб варити на повільному вогні близько 2 ½ годин, поповнюючи киплячою водою, якщо необхідно, щоб хамон був повністю покритий.
3. Обережно виливаємо рідина, потім даємо шинці трохи охолонути, поки ви нагріваєте духовку до 170 градусів.
4. Кладемо шинку в сковороду, потім відрізаємо шкіру, залишивши позаду рівний шар жиру.
5. Змішуємо 150 мл кленового сиропу, 2 столові ложки цілющою гірчиці, 2 ст. л. червоних винних оцтів і щіпку меленого гвоздик.
6. Наливаємо половину жиру, обсмажуємо протягом 15 хвилин, потім наливаємо інше і повертаємо в духовку ще на 30 хвилин, проціджуючи на півдорозі.
7. Виймаємо з духовки і даємо відпочити 10 хвилин, потім наливаємо більше глазурі поверх верхній частині.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ароматних домашніх пончиків.