Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порції: 8-10
Інгредієнти:
250 г несолоного масла
250 г золотого цукру
4 великих яйця
140 г поленти
200 г борошна
2 ч. л. дріжджів
2 апельсина
Для апельсинової глазурі:
100 мл апельсинового соку
100 г золотого цукру
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Приготування:
1. Нагріваємо духовку до 160 градусів. Викладаємо основу і бічні сторони круглої форми для випічки 23 см пергаментом. Змішуємо масло і цукор разом до легкої і пухкої консистенції. Додаємо яйця по одному і ретельно перемішуємо. Після того, як суміш буде об'єднана, додаємо всі сухі інгредієнти і цедру і сік.
2. Переносимо суміш у форму, рівномірно розподіляємо, потім випікаємо близько 45 хвилин. Виймаємо з духовки і залишаємо для охолодження.
3. Щоб зробити глазур, додаємо сік і цукор в середню каструлю і доводимо до кипіння. Даємо йому готуватися 5 хвилин, потім видаляємо з вогню і охолоджуємо. Поливаємо помаранчеву глазур поверх верхньої частини охолодженого торта. Подаємо з морозивом.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт пасти з ковбасами.