Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

1 ст. л. масла
1 цибулю, нарізану
300 г різотто-рису
100 мл білого вина
400 г помідорів
200 г замороженого смаженого перцю
500 мл рослинного бульйону
жменю плоскої листової петрушки, нарізана
пармезан, щоб служити (необов'язково)

Популярні новини зараз

Хто отримає пільги на комуналку незалежно від доходу

Пенсіонерам доплатять 1000 гривень щомісяця

Школи змінюють правила: що чекає на учнів та батьків з 1 вересня 2025 року

Можуть скасувати відстрочку та мобілізувати: юристи попередили – з чим краще не ризикувати

Показати ще

Приготування:

1. Нагріваємо духовку до 200 °. Нагріваємо олію в жаростійкої каструлі, потім обсмажуємо цибулю протягом декількох хвилин до розм'якшення. Піднімаємо вогонь, додаємо рис, перемішуємо, потім обсмажуємо ще 1 хвилину. Вливаємо вино, якщо використовуєте, помішуючи до повного вбирання, потім додаємо помідори, перець і 400 мл бульйону. Накриваємо і запікаємо в духовці протягом 25 хвилин, поки рис не стане м'яким і кремовим.

2. Додаємо бульйон, що залишився і петрушку.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт томатного соусу з базиліком всього за 10 хвилин.