Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 15 шматків
Інгредієнти:
100 мл рослинного масла, плюс трохи для змащування
300 мл кокосового молока
4 великих яйця
2 ч. л. екстракту ванілі
280 г світло-коричневого м'якого цукру
250 г борошна
75 г висушеного кокосу
1 ч. л. меленого імбиру
1 ч. л. меленої кориці
¼ мускатного горіха, дрібно тертого
¼ ч. л. земляний гвоздики
10 стручків кардамону
4 ст. л. імбирного сиропу
Для доливання і глазурі:
3-4 ст. л. кокосового молока
140 г цукрової тростини
імбир, дрібно нарізаний
подрібнені фісташки і кокосові пластівці (за бажанням)
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Приготування:
1. Змащуємо 20 х 30 см форму для випічки невеликою кількістю олії і викладаємо основу і бічні частини пергаментом. Нагріваємо піч до 180 градусів. Наливаємо кокосове молоко і масло в глечик. Розбиваємо яйця, додаємо ваніль і збиваємо виделкою, щоб об'єднати.
2. У великій мисці змішуємо цукор, борошно, кокосовий горіх, спеції і щіпку солі. Наливаємо вологі інгредієнти і використовуючи великий віночок змішуємо в гладке тісто. Вливаємо в форму.
3. Випікаємо на середній полиці духовки протягом 25 хвилин.
4. Щоб зробити глазур, змішуємо кокосове молоко з цукровою глазур'ю до однорідності. Поливаємо глазур поверх пирога, потім прикрашаємо подрібненим імбиром, фісташками і пластівцями кокоса, якщо використовуєте.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт запеченого морського окуня з фенхелем.