Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

400 мл подвійних вершків
200 мл молока
140 г попкорну
2 желатинових листка
4 ст. л. карамелі з банки
¼-½ ч. л. морської солі

Популярні новини зараз

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

Приготування:

1. Наливаємо вершки і молоко у велику каструлю, додаємо попкорн і доводимо до м'якого кипіння, підштовхуючи попкорн під рідину і м'яко розчавлюючи на дні каструлі. Кип'ятимо протягом 1 хвилини, потім видаляємо з вогню, переміщаємо в глечик і охолоджуємо протягом не менше 6 годин або, переважно, протягом ночі.

2. Проціджуємо попкорн-крем назад в чисту каструлю і обережно перегреваем, відкидаючи залишилися шматочки попкорну. Між тим, поміщаємо листя желатину в холодну воду, щоб пом'якшити протягом 3-5 хвилин. Коли крем попкорну пропарюється, а м'який желатин, видаляємо його з води і вичавлюємо зайві краплі. Поміщаємо в гарячий крем попкорну і перемішуємо до розчинення.

3. Змішуємо карамель з морською сіллю - почніть з 1/4 чайної ложки. Поділяємо солону карамель між 2 склянками або горщиками. Наливаємо крем попкорну зверху і охолоджуємо протягом як мінімум 2 години або на ніч.

4. Подаємо кожен горщик з кількома шматками попкорну.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт карамельного пудингу.