Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порції: 10 шт.
Інгредієнти:
300 г темного шоколаду
200 г борошна
200 г свіжого цукру мусковадо
6 ст. л. какао
150 мл соняшникової олії, плюс трохи для додаткового змащення
284 мл крему
2 яйця
1 ч. л. екстракту ванілі
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Приготування:
1. Нагріваємо духовку до 180 °градусів. Збиваємо шоколад на дрібні шматочки в кухонному комбайні. У великій мисці змішуємо борошно, цукор, какао, масло, 100 мл вершкового крему, яйця, ваніль і 100 мл води. А потім швидко перемішуємо в 100 г шоколаду. Поділяємо між 10 формочками, потім випікаємо протягом 20 хвилин.
2. Щоб зробити глазур, кладемо шоколадні шматочки, сметану і 3 столові ложки цукру в маленьку каструлю. Нагріваємо акуратно, помішуючи, поки шоколад не розтане. Охолоджуємо в холодильнику і наносимо на кекси.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт імбирного "соку".